DAYS OF DARKNESS

Μουζικα

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

2. ΝΑΪΤ ΦΙΒΕΡ


η νύχτα αλλάζει εντελώς ανάλογα με την εποχή. τα καλοκαίρια γίνεται υγρή και ζεστή, σε προσκαλεί για ένα (δύο, πέντε, δώδεκα, έχει την ανάλογη σημασία ο αριθμός) ποτό στο μπαλκόνι, σε μια ακροθαλασσιά, σε κάποιο τραπεζάκι έξω. βουτάει στο ποτήρι (μπουκάλι) επιδιώκοντας να φτάσει μέχρι τον πυθμένα για να αναδυθεί προσφέροντάς σου δώρα μαγικά. το φθινόπωρο σε γεμίζει υποσχέσεις και επιθυμίες, ακούει τις δικές σου και κρυφογελάει κοροϊδευτικά χτυπώντας σε στην πλάτη συγκαταβατικά (ενίοτε γελάει μέσα στα μούτρα σου), συμπαραστέκεται στις αγωνίες και το άγχος σου, τρυπώνει από τη μισάνοιχτη μπαλκονόπορτα στο δωμάτιο για ένα τελευταίο τσιγάρο μαζί σου πριν την κλείσεις και μείνει έξω στο αγιάζι, γίνεται επιστήθια φίλη με τη βροχή και σε χειροκροτάει. τον χειμώνα αποζητά μια αγκαλιά σου, να χουχουλιάσει πάνω στο στήθος σου και ένα ποτήρι (μπουκάλι) κόκκινο κρασί να ζαλίσει με τις αναθυμιάσεις του τα κοινά όνειρά σας. φοράει τα γιορτινά της και στολίζεται με λάμπες νέον και κεριά, γίνεται σύντροφος στην αναζήτηση ενός αγγίγματος από αυτά που κάνουν το διάφραγμα να πάλλεται. η άνοιξη την βρίσκει μπερδεμένη, αναποφάσιστη, μα και γλυκιά και γεμάτη προσμονή, έτοιμη για νέες αλητείες και πρόθυμη για μεγάλες συγκινήσεις.

τη νύχτα ονειρεύεσαι, τη νύχτα αυτοσχεδιάζεις, τη νύχτα κάνεις αυτοκριτική, τη νύχτα βολτάρεις στους δρόμους, σε μαγαζιά -μέχρι πρώτινος- γεμάτα με καπνούς -αλλά ακόμα- γεμάτα με ανάσες, στον εγκέφαλο και στα σωθικά σου. τη νύχτα γελάς χωρίς έγνοιες, τραγουδάς, χορεύεις, αγκαλιάζεις, αισθάνεσαι, ριγείς, βουρκώνεις, ενθουσιάζεσαι, μεθάς, γαμιέσαι, ερωτεύεσαι, θυμάσαι, ψυχορραγείς, ξεχνάς.

η νύχτα έχει το σκοτάδι αλλά έχει και το δικό της φως. αυτό το φως που δεν είναι για όλους. που φωτίζει ψυχές μοναχικές, παρέες περίεργες, χαρακτήρες αλλοπρόσαλους, ανθρώπους τρυφερούς, φιλίες μοναδικές, έρωτες παθιασμένους. η νύχτα στρώνει τη φλοκάτη με τα αστέρια και στέλνει το φεγγάρι κάτω από το μαξιλάρι.

η νύχτα είναι μάνα μας. εκτός από τη μάνα μας κανείς δεν μας θυμάται.



η μέρα φωτίζει τους πάντες.
η νύχτα λιγότερους.
(που λέει και ο φίλος μου εκεί στα δεξιά)

6 σχόλια:

Masterpcm είπε...

Και η καλύτερη ερωμένη μας.

Ξέρει τα δικά μας και δεν φέρνει ποτέ αντιρρήσεις σε τίποτα..

ο αποτέτοιος είπε...

αν μέναμε στην ίδια πόλη έχω την εντύπωση ότι θα περνούσαμε ωραία εμείς αγαπητέ.

(το παραπάνω παρακαλώ να θεωρηθεί ως σεξουαλική παρενόχληση)

ο αποτέτοιος είπε...

το "φίλος μου" το έβαλα ως αντίποινα, δεν κρατήθηκα είναι η αλήθεια.

(και δεν βρήκα και καρέκλα πρόχειρη..)

Masterpcm είπε...

part1
Δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω, αφού πίνετε μπύρες...

(Λυπάμαι, δεν παρενοχλούμαι, πείτε ότι θέλετε. Σε άλλη πόλη ζούμε)

part2
Μήπως εννοείτε πως δεν είστε φίλος μου;;;
Με την ίδια "μάνα νύχτα" είμαστε αδέλφια κανονικά αλλά το ελάφρυνα σε "φίλοι".
...άκου αντίποινα... άντε να πίνατε και βερμούτ...


(καρέκλα έχω περίσσευμα πάντως...)

"Ground Control to Major Tom" είπε...

Tρίπτυχο θα είναι οι τρείς τελευταίες σας αναρτήσεις?


Πάντως καλή παρέα έχετε φίλτατε :)

ο αποτέτοιος είπε...

όχι έρχονται κ άλλα ποστ, δεν θα σταματήσουμε στο νο3 γιατί έχουμε παραγγελίες και για άλλα και πρέπει να βγάλουμε και κανά e-φράγκο καταλαβαίνετε..

ας όψεται κάποιος (που μας κοπανάει και εκείνο το "φίλος μου" και μας έχει τσακίσει)..

:-)