DAYS OF DARKNESS

Μουζικα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ



Σήμερα το βράδυ άκουσα δυο φορές το σάουντρακ από το γουέστερν ''Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος''. Και ομολογώ ότι η μουσική αυτή, μαζί με κάποια άλλα γεγονότα, όπως τη συνομιλία από τηλεφώνου με κάποιο πρόσωπο (που συνέπεσε την ίδια περίπου ώρα), και τη γενικότερη ψυχική κατάσταση που βρίσκομαι τον τελευταίο καιρό, καθώς και τις αναμνήσεις μου από την ταινία (την οποία έχω να δω αρκετά χρόνια), δημιούργησαν μέσα μου μια πολύ περίεργη κατάσταση. Και αισθάνθηκα αυτό που σε πιάνει πολλές φορές σε διάφορες φάσεις, την ανάγκη να ξεφύγεις. Να ξεφύγεις από κάθε τι που σε καίει, που σε ενοχλεί, που σου τι σπάει βρε αδερφέ! Πολύ έντονη ανάγκη.

Και έτσι βρήκα την απάντηση σε αυτό που σκεφτόμουνα παλιότερα κατά καιρούς, δηλ. τι είναι αυτό που μας κάνει εμάς (όσοι είμαστε) να αγαπάμε τα γουέστερν και να συνεχίζουμε ανελλειπώς να τα βλέπουμε και ίσως (με κάποιο δισταγμό) να ταυτιζόμαστε ως ένα βαθμό με τους ήρωες. Είναι αυτή η ίσως έμφυτη, ως ένα βαθμό, τάση του ανθρώπου για φυγή, για ταξίδια, για την αναζήτηση του αγνώστου, για ελευθερία... Και αυτές οι ταινίες αποπνέουν τα παρακάτω αρκετά. Και επίσης ίσως αποτελούν για όλους τους τύπους σαν και εμένα, που δεν έχουμε ταξιδέψει πουθενά εκτός συνόρων, που έχουμε πάει τις λιγότερες διακοπές από όλους τους υπόλοιπους φίλους και γνωστούς μας, μια έξοδο διαφυγής, μια βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Βέβαια αν το σκεφτούμε πιο πεζά το όλο πράγμα, μάλλον αποπνέουν και πολλές μαλακίες, αλλά τουλάχιστον για σήμερα ας αφήσουμε τέτοιες σκέψεις κατά μέρος. Για σήμερα ας μείνουμε ρομαντικοί!

4 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Γειά σου, Βλάκα μ'!
Ο Ένιο Μορικόνε είναι Θεός. Όχι μόνο ως συνθέτης αλλά και ως ενορχηστρωτής.
Θεός, σε λέω!

ο αποτέτοιος είπε...

Μόνο θεός; Άπαιχτος, μαζί με τον Νίνο Ρότα ελιναι το δίδυμο φωτιά και λάβρα!

ο αποτέτοιος είπε...

Μόνο θεός; Άπαιχτος, μαζί με τον Νίνο Ρότα ελιναι το δίδυμο φωτιά και λάβρα!

ο αποτέτοιος είπε...

Τώρα γιατί το πιο πάνω σχόλιο αναρτήθηκε δυο φορές δεν κατάλαβα!Άσε που το είναι το 'γραψα ελιναι!