DAYS OF DARKNESS

Μουζικα

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010


το τέλος του καλοκαιριού είναι αυτό το συναίσθημα που σου δημιουργείται όταν έχεις αγοράσει χύμα παγωτό χωνάκι και εκεί που περπατάς και το απολαμβάνεις αργά, κάτι γίνεται, κάποιος πέφτει επάνω σου ή σκοντάφτεις, με αποτέλεσμα οι μπάλες του παγωτού να βρεθούν στο έδαφος και εσύ με το σκέτο χωνάκι στο χέρι. αυτή η αισθηση του "δεν πρόλαβα γαμώτο!!". βέβαια, παγωτό μπορείς να ξαναπάρεις (αν έχεις φράγκα). άλλο καλοκαίρι όμως δεν μπορείς (ακόμα και αν έχεις φράγκα). ήδη την έχει κάνει για άλλα μέρη πιο ζεστά. έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που κάποιο καλοκαίρι άφησε τα σημάδια του πάνω μου. έκτοτε μόνο προσδοκίες, όνειρα και θολές υποσχέσεις τις ζεστές νύχτες. και ένας κλόουν που θέλει να μάθει περίτεχνα ακροβατικά και προσπαθεί, ταλαιπωρώντας ένα χαλασμένο ακορντεόν και φορώντας αστείες γκριμάτσες, να κρατήσει το κοινό που φεύγει στη θέση του. ο ήλιος πια δεν ενοχλεί τις γρύλιες τα απογεύματα και ο ανεμιστήρας κρυφοκοιτάει με προσμονή το κουτί του. δεν ξέρω πια αν κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν ή αν θέλουν να αλλάξουν. ξέρω όμως σίγουρα πως τα κυριακάτικα χειμωνιάτικα σουρουπώματα (ωραία λέξη) τα όνειρα θα εξακολουθούν να πετάνε πάνω από το κεφάλι, να γαντζώνονται στους τοίχους, να εκτελούν μακροβούτια στα ποτήρια τα γεμάτα με κόκκινο κρασί, να κάνουν άλματα μέσα από τα δαχτυλίδια καπνού, να κρύβονται μέσα στα μαλλιά και να τρυπώνουν μέσα στα ρούχα αφήνοντας ίχνη πάνω στο δέρμα. σημάδι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. ή ίσως και ότι τίποτα δεν είναι όπως ήταν.

9 σχόλια:

Coffeemug είπε...

ναι έτσι όπως τα λες είναι, και το καλοκαίρι είναι ένα, όπως και ο περσινός χειμώνας. όμως κοίτα γύρω...δεν είναι καταπληκτική η εναλλαγή των εποχών; και εκεί που επί 10 μέρες καίγεσαι στους 40 βαθμούς, τώρα σε παίρνει ο αέρας;

oneiro είπε...

αυτή η μετέωρη σκέψη,σαν του κλόουν σας που προσπαθεί να μάθει ακροβατικά είναι που τα κάνει όλα ελκυστικά και απαγορευμένα ταυτόχρονα..

Σεισάχθεια είπε...

μεγαλωσατε...

Masterpcm.. είπε...

Μην ανησυχείτε, είναι γεγονός πως μπορούμε να περάσουμε εξ ίσου άσχημα και τις υπόλοιπες εποχές.
Μας έχω εμπιστοσύνη.

(Από μπύρες πως πάμε;)

Ανώνυμος είπε...

Παρηγοριές για άφραγκους.
Άμα έχεις φράγκα ακολουθείς το καλοκαίρι όπου πάει. :)

ο αποτέτοιος είπε...

κοφι,
ναι σε παίρνει αλλά δεν σε σηκώνει..
ονειρο,
ε ναι που να εμπιστευτείς έναν κλόουν.
σεισαχθεια,
μεγάλωσαν τα γένια μας
η ψυχή μας αλλιώτεψε

(ούτε μια άσπρη τρίχα παρακαλώ!)
μαστερ,
το λέτε αλήθεια; είστε φίλος!!

(μέτρια τα πράγματα τελευταία. ελπίζω να επανακάμψω, χαχα!)
φοραδα,
ναι, αυτό το ρωτήσατε αν θέλει να το ακολουθούμε συνεχώς;

:-)

Chrisa είπε...

Το τραγούδι αιώνεια αγαπημένο!!!
Καλοκαιρινό...που δεν θα ξεχαστεί ποτέ..Ετσι θα πρέπει να φτιάχνεις και εσύ τα καλοκαίρια σου...Ακόμα και αν τελειώσουν...Ολα τελειώνουν...Θα έχεις τις αναμνήσεις τους! Καλά να περνάς!
Και αν σου πέσει το παγωτό! Θα σε κεράσω εγώ άλλο! :)

roundel είπε...

ωραίο το καλοκαιράκι αλλά τώρα αρχίζουν τα καλά...

stolenblood είπε...

χίλιες φορές χειμώνας...φτάνει πια με αυτό το καλοκαίρι...το σιχαίνομαι...προτείνω να καταργήσουμε το καλοκαίρι σαν εποχή! να την ονομάσουμε αλλιώς αυτήν την απατηλή περίοδο του χρόνου...